Esittely

Tervetuloa kotiin!

Seurakunta on kuin koti, jonne olet aina tervetullut. Haluamme tarjota sinulle paikan, jossa voit levätä, virkistyä ja uudistua Kristuksen läsnäolossa. Meillä voit jakaa yhdessä elämää, kasvaa kristittynä ja löytää mielekästä toimintaa.

Historia

Seurakuntamme syntyi Karjalassa 1920-luvun taitteessa. Tuolloin seurakunta rakensi ensimmäisen kirkkonsa Vuoksenrantaan.

Sodan, evakkovuosien, Karjalaan paluun ja lopullisen Sisä-Suomeen asettumisen jälkeen seurakunta rakensi uuden kirkkonsa Vesivehmaan kylälle, silloisten isojen teiden risteykseen. Kirkko vihittiin käyttöön vuonna 1950.

Lähes satavuotiaan historiansa aikana seurakuntaa on palvellut 14 pastoria. Seurakunnan jäseniä Karjalassa oli noin 800 henkeä ja nykyisin seurakuntaan kuuluu noin 130 henkeä.

Lue Seutunelosen artikkeli seurakuntamme historiasta!

Tutustu Kirkkohistorian kahinaa -sivuston artikkeliin Kirkkopaikkakiistasta Suomen suurimmaksi metodistiseurakunnaksi – Vuoksenlaakson metodistiseurakunnan tarina.

Toimintamuodot

Ajankohtaisen kuukausiohjelman löydät tapahtumakalenteristamme.

Jumalanpalvelukset

 Jumalanpalvelukset ovat tilaisuuksia, joissa koko seurakunta tulee yhteen kohtaamaan Jumalaa ja rakentumaan yhteisestä uskosta. Jumalanpalvelukset järjestetään sunnuntaisin klo 11. Jos et pääse paikalle, voit seurata jumalanpalvelusta live-lähetyksenä tai katsella vanhoja taltiointeja YouTube -kanavaltamme.

Tiistai-illat

Tiistain Raamattu- ja rukousillat ovat toistaiseksi tauolla.

Kuuleeko Jumala -illat Zoomissa

Kuopiolaisten vetämä raamattupiiri Zoomissa parillisilla viikoilla torstaisin klo 18.

Uskon ytimessä -illat Zoomissa

Lahtelaisten vetämä raamattupiiri Zoomissa parittomilla viikoilla torstaisin klo 18.

Tapahtumat

Seurakuntamme järjestämiä tapahtumia ovat kesäjuhlat, laskiaisetkot ja rukoustapahtumat. Tulevista tapahtumistamme löydät tietoa kalenteristamme.

Kyläkerho

Pidämme torstaisin klo 9:30-11:00 Kyläkerhoa Vesivehmaan nuorisoseuran talolla yhdessä Asikkalan ev.lut seurakunnan kanssa. Kyläkerho on tarkoitettu kaikenikäisille ja siellä on kahvitarjoilu. Tiedustelut Tiina p. 040 1873 722.

Naisliitto

Haluatko viettää aikaa naisten kesken, kahvitella ja jutella hyvässä seurassa ja järjestää varainkeruutempauksia lähetystyön hyväksi? Tule mukaan toimintaamme! 

Musiikkityö

Seurakuntamme kanttorilla on meneillään Hengellinen Laulukirja -projekti. Hän lisää laulettuja ja säestettyjä yhteislauluja nettisivuille https://www.hengellinenlaulukirja.com/ ja ne ovat vapaasti seurakuntien ja yksityishenkilöiden käytettävissä hartaushetkien ja jumalanpalvelusten yhteislaulujen säestykseksi ilman kustannuksia.

Sielunhoito

Meidät on kutsuttu kantamaan toistemme taakkoja. Sielunhoito on yksityisen ihmisen auttamista hänen elämäänsä, ihmissuhteitaan ja jumalasuhdettaan koskevissa kysymyksissä. Sielunhoidolliset keskustelut pastorin tai maallikon kanssa voivat auttaa näkemään valoa tunnelin päässä elämän pimeimpinäkin hetkinä.

Esirukous

Yksi tärkeä tehtävämme on esirukoustyö ja sen kautta tapahtuva ihmisten varustaminen. Rukoilemme puolestasi tilaisuuksissamme ja voit myös kertoa rukousaiheesi rukouspyyntölomakkeella.

Yhteiskristillinen toiminta

Järjestämme yhteisiä tilaisuuksia lähiseudun seurakuntien kanssa. Näistä löydät lisää tietoa tapahtumakalenteristamme.